Passar på och nyper ett spel i Damallsvenskans toppmöte mellan Linköping och FC Rosengård. När oddsen släpptes nu får man 1.74 på X2 vilket känns ganska generöst. Visst Linköping har varit riktigt bra under hösten, men mot KIF Örebro senast imponerade man inte och poängtappet där kan mycket väl ha kostat dem guldet. 

Med 4 omgångar kvar är FCR bara 2 poäng bakom och frågan är om det inte blir FCR som kniper guldet i slutändan. 

FC Rosengård spelade CL i veckan men tror inte detta kommer påverka nämnvärt. Att mittfältaren Martens skada sig är dock värre men jag tror inte FCR står och faller med Martens, här finns spelare som kan täcka upp. Med Schelin och Marta i spetsen så tror jag man kan få minst 1 poäng i mötet mot Linköping och ser man till förra mötet i Svenska cupen i slutet av augusti så var FCR det klart bättre laget den gången. 

FCR-spelarna har klart mer rutin vid matcher likt denna vilket jag tror kommer fälla avgörandet. Vågar inte riktigt gå för raka tvåan vilken ger 3.40 och väljer istället att köra X2 till 1.74. FCR håller vid oavgjort liv i guldjakten men skulle man förlora är nog guldet kört...så skulle det vara oavgjort i slutminuterna så tror jag inte FCR kommer köra med någon tokoffensiv även om man säkert vi ha saken i egna händer och ta tre pinnar. 

Hur lagen kommer ställa upp återstår att se men som jag var inne på tidigare. FCR fler rutinerade spelare som lirat matcher likt denna förut!

Speltips: X2 odds 1.74 hos betsson

Skribent: Per
6 October 2016