Speltips Premier League: Leicester - West Ham, avspark kl 14:30 17 april. 

Har hittat ett intressant lir på toppmötet mellan Leicester (1) och West Ham (6). 

Leicester kan vid seger mer eller mindre kalla sig Premier League mästare, för inte skall de väl tappa 7 poäng på 4 matcher även om det är fullt möjligt? 

Idag ställs Leicester mot ett West Ham som fortfarande har siktet inställt på en Europaplats kommande säsong, men då hade 3 poäng varit att föredra och med tanke på hur Londonsklubbens form. Men tre poäng mot ett Leicester som är ruskigt vassa bakåt och som bara förlorat en match hemma på King Power Stadium denna säsong, nja jag skippar rek på raka tvåan även om det säkert lockar en och annan spelare, då somliga kanske tror att Leicester börjar få lite guldfrossa nu. 

Väljer istället för den raka tvåan att spela en rak tvåa på flest hörnor. West Ham lär troligen vara spelförande även om man spelar på bortaplan och Leicester är inget vidare hörnlag. I snitt ser Leicesters hörnstatistik ut så här:

  • Offensiva: 5.15    
  • Defensiva: 6.42

Leicester har alltså släppt till fler hörnor än vad de skapat vilket är ganska unik för en tabelletta. West Ham däremot är vassare och har följande statistik:

  • Offensiva: 5.63    
  • Defensiva: 5.53

Tror Leicester kommer lägga en hel del fokus på defensiven här medan West Ham kommer köra fullt blås framåt, här är det bara 3 poäng som gäller, annars är Europaplatsen i farozonen. 

När lagen möttes i London i augusti förra året vann West Ham hörnorna med klara 8-4, kanske kommer vi få se något liknande idag? 

Startelvor Leicester - West Ham:

Leicester: Schmeichel - Fuchs, Huth, Morgan, Simpson - Kante, Drinkwater - Albrighton, Marez - Okazaki - Vardy

West Ham: Adrian - Antonio, Cresswell, Reid, Ogbanna - Obiang, Kouyate, Noble, Moses - Payet - Emenike

Speltips: West Ham flest hörnor odds 2.70 hos Ladbrokes

Skribent: Per
17 April 2016