Skånederby i Svenska Cupen! Landskrona BoIS gästas av Malmö FF i andra omgången.

Klippt från Malmö FFs hemsida: 

– Vi tar det mycket seriöst, även om vi måste ha i åtanke att vi spelar tre matcher på sex dagar och vi måste vara kloka. Det blir inte samma startelva imorgon som i måndags men vi kommer ha ett mycket slagkraftigt lag, säger Allan Kuhn.

– Vi vet också att det blir Landskronas största och roligaste match för säsongen. De kommer ge allt för att försöka störa oss men vi ska vara fokuserade och koncentrerade. Uppladdningen blir densamma som när vi möter ett Allsvenskt lag, vi har tittat på bilder på Landskronas senaste match och analyserat deras spel. De är ett spelande lag som har gjort bra ifrån sig i Division 1 men det är vi som spelar i Allsvenskan så det ska vara en temposkillnad mellan lagen.

Det blir några förändringar i truppen gentemot matchen i måndags. Yoshimar Yotún är iväg på landslagsuppdrag med Peru och Kári Àrnason är inte helt återställd från den lindriga skada som stoppade honom från spel mot Jönköping. Enock Kofi Adu och Behrang Safari vilas men är tillgängliga till söndagens allsvenska match mot GIF Sundsvall.

Malmö FF:s trupp mot Landskrona BoIS:

Målvakter: 

Johan Wiland, Marko Johansson

Försvarare:

Andreas Vindheim, Anton Tinnerholm, Mattias Andersson, Rasmus Bengtsson, Franz Brorsson, Pa Konate

Mittfältare:

Anders Christiansen, Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Mattias Svanberg, Tobias Sana, Erdal Rakip, Jo Inge Berget

Anfallare: 

Alexander Jeremejeff, Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson.

Ja att Yotún och Arnason inte finns med i MFFs trupp lär knappast göra någon större skillnad och att Kuhn vädrar både en och två bänkspelare gör varken bu eller bä. 

Den truppen som MFF kommer med skall slå BoIS alla dagar i veckan, även om BoIS säkert kommer höja sig ett par snäpp. 

Jag ränkar med att Alexander Jeremejeff får chansen från start sen lär Oscar Lewicki spelas då han var avstängd senast. i Backlinjen kan norrmannen Andreas Vindheim få chansen och det vore rätt skoj om han tog den. Vindheim har haft riktigt oflyt med en hel del skador sen han kom till Malmö FF. 

Landskrona BoIS då? Stärkta av 1-0 segern senast mot Kristianstad andas man en hel del optimism och i tabellen ligger de svartvit-randiga på en 2:a plats bakom ledande Öster. 

I BoIS ser truppen ut enligt följande:

Amr Kaddoura, Ismael Diawara, Mikael Dahlgren, Viktor Svensson, Philip Andersson, Oskar Sverrisson, Alexander Zaim, Fredrik Gunnarsson, Måns Ekvall, Thierry Zahui, Jonathan Levi, Igor Arsenijevic, Hanson Boakai, Alexander Tkazc, Filip Pivkovski, Saber Azizi, Erik Pärsson, Rasmus Alm.

Noterbart är att BoIS stora stjärna Rade Prica inte finns med, han behöver vila inför matchen mot Husqvarna i serien....

Gällande speltips väljer jag att köra MFF 2/2 till det intressanta oddset av 2 gånger insatsen. Jag är medveten om att det kan vara aningen risky men min känsla är att MFF vill gå ut i högt tempo och döda matchen innan paus så Kuhn kan byta ut både en och två spelare i början av den andra så han kan ha ett fräscht manskap till nästkommande match. 

Speltips: 2/2 odds 2.00 hos bet365

Skribent: Per
24 August 2016