Speltips Division 1 Södra. Skånederby och mycket folk att vänta på Kristianstads IP! 

Med tre omgångar kvar att spela innan lagen tar ett välbehövligt sommaruppehåll finns det inga lag som vill tappa poäng, framförallt inte när man tampas om en plats i Superettan.

I detta intressanta skånederby tar tabellfyran Kristianstad emot tabelltvåan Landskrona. En match som spås bli ett tufft och tight derby där två anfallsglada lag bjuder upp till en match rik på målchanser. Kristianstad har tre raka segrar, blir det en fjärde eller blir Landskrona för svåra? 

Landskrona BoIS bortaspel har knappast imponerat denna säsong och hittills har det bara blivit en seger på bortaplan i division 1 södra. I BoIS saknas Filip Pivkovski (avstängd) och Igor Arsenijevic (skadad), två tunga skador som inte direkt talar till de svartvit randigas fördel. Igor har varit en av BoIS bästa spelare och betecknas som extremt viktig bland både fans och spelare. 

Kristianstad kommer in med gott självförtroende inför Skånederbyt och hemma på IP hoppas man nu ta fjärde raka. Senast blev det seger borta mot svårspelade Utsiktens BK med 1-0 och i omgången innan vände man ett 0-2 underläge mot tabellettan Öster och vann med 3-2. 

Ett BoIS utan Arsenijevic och Pivkovski tror jag får svårt att knipa alla tre men vågar inte köra fullt ut på raka ettan och väljer DnB på hemmalaget här till fina 2.12. 

Speltips: Kristianstad DnB 2.12 hos Unibet

Skribent: Per
4 July 2016