Speltips Kloten - Rögle. 

Rögle är på träningsläger nere i Schweiz och rundar av med en sista match mot Kloten. 

Totalt har det blivit tre matcher för RBK nere på försäsongslägret. Facit 2 segrar och 1 förlust. Förlusten kom i den senaste matchen mot schweiziska Ambri-Piotta med 4-1 efter en ganska tam insats av Rögle. 

Med lite drygt två veckor kvar till premiären har Rögle lite skadeproblem och inte blev det bättre av att Taylor Matson ådrog sig en fraktur i senaste matchen! Nu måste Masken ut på jakt efter en ersättare då Matson lär missa en hel del matcher under säsongen. 

I mötet mot Kloten har Rögle svårt att få ihop 4 femmor och med mycket träning och tre matcher i benen är man ganska möra. 

I Matsons frånvaro tvingas Eldebrink möblera om i laget. Backen Anton Cederholm kommer att vikariera som ytterforward i en kedja. 

Så här ser Rögles trupp ut mot Kloten:

Målvakt: Lars Volden (Oscar Dansk).

Backar: Kevin Marshall-Cade Fairchild, Almen Bibic-Dominik Granak, Alen Bibic-Jesper Williamsson, Ludvig Claesson-Timothy Liljegren.

Kedjor: Ludvig Rensfeldt-Christopher Liljewall- Simon Ryfors, Bryan Lerg-Jack Connolly-Sebastian Wännström, David Åslin-Filip Karlsson-Mathias From, Anton Cederholm-Daniel Sylwander-Viktor Lindgren.

Ej med i truppen är: Patrick Cehlin, Sebastian Collberg, Taylor Matson, Victor Laz (samtliga skadade), Felix Schütz (OS-kval med Tyskland).

Kloten då? Förra säsongen slutade man sjua i den schweiziska liga och åkte sedan ut i kvarten mot Davos. Inför denna säsongen har man tappat en del kvalitet bland annat svenske Erik Gustafsson som gått till KHL. Men på pluskontot har man fått in två hyggliga amerikaner med bra facit i AHL.

Tror för Rögles del de får det tufft här. Fått lite info om matchen mot Ambri-Piotta och Rögle såg ganska tröttkörda och osynkade ut där. Nu ställs man mot ett minst lika bra lag i Kloten och med en hel del trötta ben tror jag på torsk.

Hos betsafe ger man goda 2.36 för Klotenseger vilket bör provas till medel i insats! 

Speltips: Kloten vinner 2.36 hos betsafe

Skribent: Per
2 September 2016