Dags för ny match i Scottish Premier League där Celtic tar sig an bottengänget Kilmarnock. 

Celtic har inlett stabilt 2x 2-0 mot Ross County och Patrick Thistel där man inte behövt kräma ur allt vad man har. 

Nu väntar ett riktigt svagt Kilmarnock som inlett med 0-6 på två matcher och verkligen inte rosat marknaden. 

Hemmaplan till trots lär detta bli en för tuff uppgift för Kilmarnock som lär försöka hålla tätt så länge det går. 

Med ett defensivt lagt Kilmarnock som lär prioritera spelet i mitten finns där utrymme till en hel del hörnor för bortalaget Celtic. 

Celtic vann hörnorna i match 1 med hela 15-4 mot Ross County och i andra matchen vann Glasgow laget med 5-1. 

Kilmarnock har förlorat hörnstatistiken i de två inledande och inget talar för att de skall skrapa ihop speciellt många hörnor mot ett klart bättre Celtic. 

Celtic har 3 matcher på kort tid vilket kan göra att vi får se ett par tidiga byten hos dom grönvita. 

Provar hörnspelet -3.5 på Celtic. En annan variant som skulle locka är över 7,5 hörnor för bortalaget till 2.18 men då jag inte ser Kilmarnock skaka fram speciellt många hörnor så låter jag den ligga. 

Noterbart är att Scott Brown i Celtic troligen ställs över då han fortfarande besväras av en skada. Tror inte man kommer chansa och låta han spela här för att äventyra en eventuell start mot Malmö FF. 

I hemmalaget finns frågetecken på Kris Boyd som provas sent. Sedan tidigare missar: Dale Carrick, Craig Slater, Tope Obadeyi och Lee McCulloch matchen, men glädjande nog får man in en vass målvakt i Swansea-lånet Oliver Davies. 

Matchen Kilmarnock-Celtic går att se på livestream hos Unibet och bet365 med start kl 20:45. Ett bra tillfälle att se MFF kommande motståndare inför mötet nästa vecka!

Skribent: Per
12 August 2015