Dags för omgång 5 i herrarnas Allsvenska. På programmet står bland annat mötet mellan Kalmar FF och Malmö FF på Guldfågeln Arena i Kalmar den 27 april. Ett möte mellan jumbon och tabellettan. 

Malmö FF toppar Allsvenskan på 10 poäng och ser redan nu ut som svenska mästare, nåja låt oss inte springa händelserna i förväg helt men med tanke på hur toppkonkurrenterna gör bort sig gång efter annan så har MFF redan nu ett fin fint läge att segla ifrån de övriga förmodade topplagen. 

Mot Djurgården visade MFF styrka då man vände 1-2 till seger 3-2 hemma på Swedbank. Djurgården visade stundtals att man höll jämna steg med de svenska mästarna men i slutskedet ville Yotun annat när han dunkade in 3-2 i krysset bakom en chanslös Andreas Isaksson. 

Om Malmö FF går som tåget just nu är Kalmar FF ett urspårat godståg som mer eller mindre står helt stilla utanför perrongen. Kalmar saknar allt vad spelidé heter just nu och det är bara en tidsfråga innan Svärd får kicken, frågan är om han får det innan eller efter matchen mot MFF?

Har hittat ett bra odds i matchen. MFF-vinst + över 1.5 mål i matchen. Med tanke på Kalmars usla försvar så tror jag inte MFFs seger stannar vid 1-0. Tror MFF gör minst två mål och har verkligen svårt att se Kalmar göra mer än ett. MFFs offensiv är vass och nu visade även Berget att han är att räkna med igen efter skada. Det är med andra ord trevligt huvudbry för tränare Pehrsson inför mötet mot Kalmar FF. 

Oddset på MFF + över 1.5 mål i matchen ger fina 2 gånger pengarna och provas till 6 units hos Betfair. 

Skribent: Per
24 April 2017