Allsvenskt speltips: Kalmar FF-Falkenberg

Matchstart 16:00 18/7

Kalmar FF tar emot Falkenberg hemma i hönsburen. Ett Kalmar som inte fått det att stämma denna säsong och frågan är om det ens blir någon plats bland de 6 bästa? Just nu sladdar Kalmar rejält. En blygsam 11e plats är inte vad KFF-fansen hoppats på inför säsongens starten. KFF har bara spelat ihop 16 poäng på 15 matcher vilket är klart underkänt och merparten av dessa poäng 12 har kommit hemma. 

Falkenberg som står för motståndet har blandat och gett och ligger farligt nära nedflyttsplats. Efter 15 spelade har FFF 13 poäng vilket bara räcker till en 13e plats i tabellen. 

Det är med andra ord en ångestladdad match mellan två lag i poängnöd och chansen att vi bjuds på champagnefotboll är inte speciellt stor.

I Kalmar finns det lite ljusglimtar Rasmus Elm finns med i truppen mot Falkenberg men väntas inte starta. I Falkenberg är  Zlatan Krizanovic är med i matchtruppen för första gången i seriesammanhang på över två år. Alexander Jakobsen, Godsway Donyoh och Erik Zetterberg är lårskadade.Tibor Joza och Enock Kwakwa är avstängda två respektive tre matcher på grund av grova utvisningar i U21-serien.

Senaste lagen möttes var den 19e maj den gången vann Kalmar FF med klara 3-1. Dags för repris nu? Tja varför inte Kalmar är ett bättre lag än Falkenberg och med Elm på bänken kan smålänningarna få en extra boost. 

Väljer att spela asian handicap -1,5 på Kalmar till 2,68 hos ComeOn! Samma spel hos bet365 ger klart lägre 2,50.  

Ett annat hyggligt Kalmar-Falkenberg odds är raka ettan men denna ger inte mer än 1,55-1,60 och lockar sådär. Men för den "fege" kanske detta spel känns mer lämpligt.

Skribent: Per
21 July 2015