Kör ett speltips på Allsvenskan och Kalmar-Elfsborg.

Elfsborg är i högsta grad med i guldstriden något som Kalmar FF inte varit i närheten av under säsongen. Men trots att det skiljer 19 poäng mellan lagen och det faktum att Kalmar har två raka förluster och Elfsborg två raka segrar så tror jag mer på hemmalaget i denna match.

Elfsborg fick kämpa för att slå ut ett division 4 lag i Svenska Cupen och till råga på allt får man nu klara sig utan en formtoppad och stekhet Victor Prodell som dras med en lättare hjärnskakning. Sedan tidigare saknas Per Frick.

I Kalmar hoppas man på Rasmus Elm som gjort riktigt starka inhopp på slutet och med honom från start har KFF goda chanser att skrälla detta trots att man fick kämpa rejält för att slå ut Halmia i cupen. (vinst efter straffar).

Prodell inte kommer till start vilket gör Elfsborg rejält försvagade framtill och någon Frick tycks inte kunna sättas in heller. KFF har dessutom inte förlorat i Kalmar mot Elfsborg sedan 2006 vilket också talar till hemmalagets fördel. Att bryta en sån trend är inte speciellt lätt.

Väljer ett spel av medelinsats på 1X, hemmaseger eller oavgjort till goda 1,80 hos bet365.

Skribent: Per
23 August 2015