Champions League dags! Första speltipset ut är i mötet mellan Juventus och Barcelona. 

Barcelona vände på det "omöjliga" underläget mot PSG och för den som hade spelat på Barca att gå vidare efter första åttondelen är det bara att säga grattis! Nu väntar en ny tuff uppgift för Katalanerna i form av Juventus som dominerat italiensk fotboll de senaste åren. 

Har valt att rikta in mig på bollinnehavet här där jag tycker linan är ganska hög på Barcelona. Visst Barca brukar äga mycket boll men på Juventus Stadium är jag inte lika säker. 

Barcelona har 62 % i bollinnehav totalt medan Juves bollinnehav i CL-spel ligger på 59 %. Juventus är alltså bara 3 % sämre än Barca och då skall man också komma ihåg att Juventus spelar hemma här.

Juventus bollinnehav mot Porto hemma landade på 62 % och i gruppspelsmatcherna var facit följande hemma: Sevilla 51 %, Lyon 52 % och Zagreb 62 %. 

Linan för Barcelonas bollinnehav i matchen ligger på 59,5 % men frågan är om Juventus verkligen kommer ha så lite som 40,5 % hemma? Känslan är att man bör nå klart högre än så. 

Det finns en del risker med att spela på bollinnehav ett är om Juventus gör ett tidigt mål och sedan försöker stänga butiken, men frågan är om man kommer nöja sig glatt med 1-0 med tanke på hur det gick i mötet mellan PSG och Barca? 

Tror på en ganska jämn tillställning i Turin. Barcelona imponerande inte alls mot Malaga i ligan senast och möjligen ut att ha en liten dipp, kanske något som Juventus kan ta nytta av ikväll?

Startelvor:

Juventus troliga startelva: 

Buffon; Dani Alves, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro; Pjanić, Khedira; Cuadrado, Dybala, Mandžukić; Higuaín. 

Skada: Pjaca (knä) 

Missar nästa match vid varning: Cuadrado 

Barcelonas troliga startelva

Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Jordi Alba; Rakitić, Mascherano, Iniesta; Messi, Luis Suárez, Neymar. 

Skador/avstängningar: Busquets (avstängd), Rafinha (knä), Aleix Vidal (ankel), Arda Turan (ljumske) 

Missar nästa match vid varning: Neymar, Piqué, Rakitić

Speltips: Barcelona under 59.5 % bollinnehav odds 1.72 hos Unibet

Skribent: Per
11 April 2017