Snart är det dags för Eurovision Song Contest 2016 att dra igång. Tävlingen inleds med två semifinaler om 36 bidrag där 20 skall ansluta "the big 5" och Sverige (värdlandet) till finalen.

Bland dessa big 5 länder hittar vi bland annat Italien som även i år ligger högt uppe på många Eurovisionfans listor. Om vi tittar på den kompletta omröstningen som OGAE (Eurovisions internationella fan clubs) gjort kom Italiens Francesca Michielin på femte plats med totalt 170 poäng. Att utgå ifrån OGAEs röster är kanske en smula naivt men tycker bidraget är riktigt bra. 

Låten som Michelin framför heter "No Degree of Separation" och sjungs till största delen på italienska där den gör sig bäst. 

I programmet inför Eurovision 2016 gav juryn Italien en hel del lovord där bidraget fick 29 poäng totalt. 

Med det faktum att Italien redan är i final och att där kommer vara 26 andra bidrag med, känns 1.75 på Italien att komma topp 10 ganska ok i mina ögon och öron. Detta är en bra låt och ser man till 5 senaste Eurovision Song Contests har Italien faktiskt kommit bland de 10 bästa vid 4 tillfällen! Ja Italien är att räkna med när det drar ihop sig till final, även om jag har svårt att se dem vinna....

Speltips: Italien topp 10, odds 1.75 hos Unibet

Skribent: Per
5 May 2016