Dags för Sveriges öppningsmatch i EM 2016! Här kommer mitt speltips med troliga Irland - Sverige startelvor. 

Sverige spelade en ganska menlös landskamp på Swedbank Stadion där ett flertal startspelare inte fanns med på banan. Dessutom fick Jimmy Durmaz spela ytterback så något vidare kvitto på var Sverige befinner sig formmässigt kunde vi knappast få, i alla fall inte de 11 spelare som troligen kommer starta mot Irland den 13 juni på Stade de France i Saint Denis utanför Paris. 

Irland genrepade i veckan mot Vitryssland och gjorde en riktigt blek figur, men även här saknades större delen av den tänkbara startelvan. 

Varken Irland eller Sverige är kända för att ösa in mål direkt och spelbolagen har bara odds 1.45-1.50 på under 2.5 mål här. 

Tror också på en målsnål match men rör inga spel till så låga odds som 1.45-1.50 det tjänar man sällan några större slantar på. 

Väljer istället att köra överspel på antal hörnor där linan ligger ganska lågt i mitt tycke: 8.5 hörnor. Irland snittade 6 i EM-kvalet och Sverige 5.5 på offensiva medan facit på defensiva låg på 4.83 för Sverige och 4.42 för Irland.

Oddset för över 8.5 hörnor är en bra bit över 2 gånger insatsen här och även om vi kommer få se lite mål väntar jag mig en hel del hörnor. Just nu ger LeoVegas Sport odds 2.28 på överspelet vilket är väldigt lockande provar medel i insats på detta spel!

Startelvor: Irland - Sverige EM 2016

Vilka startelvor kommer vi få se i Sveriges premiär mot Irland då? Ja förvänta er inga större överraskningar när det gäller mr Hamrén. I mål är Isaksson ganska självskriven även om en hel del menar att han borde slutat för flera år sedan. Men faktum är att Andreas Isaksson som för övrigt är född på samma dag och år som Zlatan alltid levererat i landslaget. 

Irlands startelva:

Randolph; Coleman, O'Shea, Keogh, Brady; Hendrick, McCarthy, Whelan, Walters; Hoolahan; Long.

Sveriges startelva:

Isaksson; Lustig, Granqvist, Johansson, Olsson; Durmaz, Källström, Ekdal, Forsberg; Ibrahimović, Berg.

Officiella Irland - Sverige startelvor släpps ca 1 timme innan match men som sagt det skulle överraska om vi fick se mer än 1-2 ändringar jämfört med startelvorna ovan.

Matchstart är kl 18:00 och matchen direktsänds i SVT.

Skribent: Per
3 June 2016