Äntligen dags för slutspel i herrarnas Elitserie i Handboll. Storfavoriten IFK Kristianstad skall ta sig an Redbergslid hemma. En på pappret ganska lätt uppgift eller? 

Under säsongen har lagen mötts 2 gånger, båda har vunnits av skåningarna: 27-24 och 30-27, inga jättesiffror direkt. 

Spelbolagen tror på en klar hemmaseger runt 7-8 bollars marginal. Men frågan är om det kommer bli så enkelt för IFK i första matchen? Tror lagen kommer känna en hel del på varandra i början av matchserien här. 

Brukar normalt lira på mycket mål när IFK Kristianstad är i farten men här väljer jag att gå emot detta en smula. Under 53.5 mål ger odds 1.97 hos betsafe vilket är klart bättre än Unibets 1.85. 

Senaste mötet i Kristianstad slutade med 51 mål totalt och jag tror faktiskt på något liknande nu. I slutspel brukar det sällan bli massvis med mål. Fram till final i fjol var det bara 2 av 9 matcher som IFK spelade som gick över 53.5 mål. 

Redbergslid får tyvärr klara sig utan sin linjespelare Mario Lipovac som missar hela Slutspelet pågrund av skadad tumme. Ett stort avbräck för RIK. Har svårt att se RIK nå över 23-24 mål ikväll mot ett heltaggat hemmalag som kommer får rejält stöd av fansen. 

Mitt speltips här: Under 53.5 mål odds 1.97 hos Unibet

Skribent: Per
13 April 2016