Speltips Handboll, Elitserien 25 oktober. 

IFK Kristanstad - Alingsås en repris på SM-finalen i maj där Kristianstad drog det längsta strået genom att vinna med 28-25. Sedan dess har ett flertal spelare försvunnit och tillkommit. Båda lagen ser starka ut även denna säsong och mycket talar för att vi kan se Kristianstad mot Alingsås även i nästa års SM-final. 

I veckan vann IFK Kristianstad mot storlaget Rhein Neckar Löwen. En seger som gav eko i stora delar av handbollseuropa. Att IFK vann var en rejäl bragd som svensk klubbhandboll inte upplevt på många år och förhoppningsvis kan denna seger ge IFK extra självförtroende i de kommande CL-matcherna. Vore kul om skåningarna kunde ta sig till slutspel. 

Hemma mot Alingsås är IFK stora favoriter, men vill ändå höja ett varningens finger för att gå "all in" på IFK. Matchen mot Rhein Neckar Löwen kan fortfarande sitta lite i skalle och ben för IFK. 

Väljer att avstå från att tippa en segrare även om det lutar åt IFK. Istället lutar jag mig åt att spela på över 51.5 mål. 

Det är två riktigt offensivt skickliga lag som möts och båda lagen har snittat över 29 mål per match så visst är det upplagt för en hel del mål i detta toppmöte. 

Skribent: Per
24 October 2015