Speltips från Europa League Playoff där IFK Göteborg skall ta sig an Qarabag från Azerbajian. Ett lag som många säkert inte har speciellt stor koll på. 

När man hör att Qarabag är ett gäng från Azerbaijan dyker genast ordet: Drömlottning upp. Och visst sett till UEFAs ranking är Qarabag det lättast tänkbara motståndet som IFK kunde få, men nu tycker inte jag att UEFA-rankingen är något som man skall stirra sig blind på. 

Qarabag har dominerat ligan i Azerbaijan sedan 2013 med tre raka ligaguld. Förra säsongen vann man ligan i storartad stil med 22 poängs marginal ner till tvåan.....

Sett till spelartruppen är detta ett bra lag med en mix av spanjorer, brassar och mestadels spelare från Azerbaijan. 

Säsongen 2014-15 och 2015-16 spelade Qarabag Europa League gruppspel och svarade för en hel del bra resultat. I playoff till EL vann Qarabag mot Young Boys med hela 4-0 totalt.....

Med den erfarenhet som Qarabag har från Europa League spel + det faktum att de har ett vasst lag känner jag spontant att de borde vara klara favoriter att gå vidare. Men hos spelbolagen är det 50-50. 

Tycker även att Qarabag har goda chanser att vinna redan uppe i Göteborg och till oddset av hela 3.75 hos bwin är detta något som måste provas!

Tyvärr tror jag inte IFK Göteborg räcker till här. Qarabag är i grund och botten bättre. 

Speltips: Qarabag vinner till oddset 3.75 hos bwin.

Skribent: Per
18 August 2016