IFK Göteborg tar sig an finska HJK i andra rundan av Europa League. Ett överkomligt motstånd i mina ögon och klart enklare än vad AIK ställs mot (Panathinaikos) 

HJK har länge varit dominant i finsk ligafotboll men under de 2 senaste åren har man tappat en hel del. Förra säsongen fick man nöja sig med en tredje plats i ligan och i år ligger man tvåa bakom Mariehamn. 

HJK har en hel del utländska spelare och de mest intressanta  är japanen: Atom, nigerianen  Nnamdi Oduamadi och colombianen Alfredo Morelos. I mål har man en ung tysk vid namn Thomas Dähne med ett förflutet i RedBull klubbarna Leipzig och Salzburg och som stabil mittback: serben Ivan Tatomirovic. 

HJKs klass 2016 kontra för 2-3 år sedan är inte densamma dock och mot ett IFK Göteborg som känns bättre på alla plan bör det bli svensk seger här. 

IFK Göteborg vann senast med 2-1 mot J-Södra i Allsvenskan efter två mål av Mads Albaek ingen jätteimponerande seger men trots allt 3 viktiga poäng i jakten på Malmö FF. 

Hur IFK kommer ställa upp mot HJK återstår att se men skulle tro att vi får se en elva likt denna:

Alvbåge - Alesaami, Rogne, Bjärsmyr, Salomonsson - Rieks, Eriksson, Albaek, Ankersen - Hysén, Engvall

En i mina ögon stark elva som bör räcka för att slå HJK hemma på Gamla Ullevi med minst 2 bollar. 

Och det är här mitt spel kommer in. IFK Göteborg att vinna med minst 2 mål. -1.5 i handikapp till odds 2.50 hos LeoVegas Sport vilket känns ganska generöst. 

Skribent: Per
26 July 2016