Speltips Allsvenskan. 

Rekar tidigt här. IFK Göteborg mot Helsingborgs IF. Två lag som knappast är i lysande form. IFK Göteborg föll tungt borta mot Hammarby senast medan HIF inkasserade ännu en förlust då man föll mot Kalmar FF hemma på Olympia med 1-0. 

HIF ligger i skrivande stund på kvalplats och frågan är om inte Skåningarna kommer få kvala för att hålla sig kvar i svensk fotbolls finrum? Det börjar se allt mer bekymmersamt ut för Henke Larsson och hans HIF....

IFK Göteborg har en lång resa i bagaget mot HIF. Match i Azerbajian på torsdag och match hemma i Göteborg tre dagar senare. Detta för ett IFK Göteborg som redan ser ruskigt slinta ut vilket vi också fick se mot Hammarby senast. 

Ett tajt spelschema + ett flertal skador samt att Sebastian Eriksson är avstängd talar knappast till fördel för IFK här och frågan är hur pass sliten Tobias Hysén är efter matchen borta mot Qarabag? 

Helsingborgs IF lider också av en hel del skador, Landgren, Dahlberg, Carl Wede mfl.

IFK Göteborg bör normalt vinna mot HIF, men med Europa League matchen i bagaget blir det svårt att bara in och hämta 3 pinnar, så enkelt tror jag inte det kommer bli för Blåvitt här och HIF kommer kämpa med näbbar och klor efter varje poäng fram till sista omgången.

Väljer att spela +1.5 på HIF här. Tror inte IFK Göteborg kommer leverera fullt ut här. Oddset på asian handicap +1.5 ger 1.71 hos Unibet och liras runt medel i insats. 

Skribent: Per
22 August 2016