NFL Wild Card Play offs. Vilka lag skall ta sig an New England Patriots och Denver Broncos i AFC slutspelet? 

I mötet mellan Houston och Kansas City skall New Englands motståndare utses och enligt spelbolagens odds är det Chiefs som är favoriter. 

När lagen möttes i grundserien (omgång 1) slutade mötet 27-20 till Chiefs favör trots bortaplan. 

I grundserien har lagen följande facit:

Texans: 9-7

Chiefs: 11-5

Vad gäller offseniv och defensiv är facit följande:

Texans: 21.2 p / 19.6 p

Chiefs: 25.3 p / 17.9 p

Chiefs har alltså en klart bättre statistik både vad gäller anfall och försvar Texans totala poängsnitt per match är 40.8 p medan Chiefs ligger på 43.2 p. 

Med detta med i beräkningarna samt att första mötet slutade med 47 poäng känns ett spel på över 37.5 poäng ganska lockande. 

Kansas City med 10 raka vinster är AFCs formstarkaste lag och har verkligen vänt efter 1-5 efter 6 omgångar. 

Och Texans är inte mycket sämre. Efter 2-5 trodde många att det var kört för Texans men med 9 vinster på de 11 sista matcherna så lyckades man knipa en Wild Card plats. 

Mycket av framgångarna har berott på ett mycket skickligt coachande där defensiven varit en bidragande faktor. Men nu är det rejält med nerver med i spelet och frågan är vilket lag som hanterar detta bäst? 

Chiefs Alex Smith mot Texans Brian Hoyer? Vem drar det längsta strået i matchen? Statistiskt sett är QB oerhört jämna. Smith har noterat för 20 TD mot Hovers 19 men vad gäller passningsyards är Smith klart vassare: 3486 mot Hovers 2606. 

Så blir det Chiefs passningsspel mot Texans löpningsspel här? Ja mycket talar för att Chiefs kommer ta sig fram mer genom passningar än sina motståndare. 

Vad gäller speltips väljer jag över 37.5 poäng. Tror Chiefs når en bra bit över 20 poäng och Texans bör kunna fixa två TD och minst ett FG. 

37.5 ger goda 1.75 hos Guts. 

Skribent: Per
7 January 2016