Kör en lågoddsare för omväxlingens skull. Tycker detta är en säker tvåa. 

LB07 är en av favoriterna att ta hem Elitettan tillsammans med Hammarby och sett till spelartruppen bör de komma topp 3. 

I premiären av Elitettan ställs LB07 mot Holmalund som är nykomlingar. I genrepet inför premiären föll man mot Hammarby med klara 3-0, ett resultat som Holmalund får vara mest nöjda över. Det var stundtals spel mot ett mål och dessutom brände Hammarby en straff som Moa Edrud blått 15 år räddade. 

Spelmässigt var LB07 ett av seriens bästa förra året men det var inte tillräckligt effektivt sista tredjedelen alla gånger. 

LB har en relativt ung backlinje som inte varit helt stabil under försäsongen, men mot ett motstånd som Holmalund bör de inte ställas inför allt för svåra prov. 

Styrkan i LB07 finns på mitten där duktiga Anna Welin dominerar, en vass tvåvägsspelare. Inför denna säsong har Anna fått sällskap av syrran Olivia, en oerhört teknisk spelare som skall bli intressant att följa under 2016. Lägg därtill supertalangen Nellie Lilja och nyförvärvet Malin Gunnarsson från FC Rosengård och vips har ni kanske Elitettans bästa mittfält....   I anfallet har man duktiga Josefine Rydle och Mia Persson, som komplement till dessa har man Johanna Ejdelind ny från Vittsjö och Michaela Johnsson som är tillbaka efter en längre tids skada. 

Tror LB07 kan utmana Hammarby om seriesegern i år om de bara får till spelet sista tredjedelen. Skillnaden mellan botten och toppen i Elitettan är stor och här bör LB vinna ganska komfortabelt. 

Under försäsongen har LB bland annat slagit Allsvenska Vittsjö med 2-1, lägg därtill 3-3 mot danska storlaget Bröndby....Ja LB07 har något stort på gång på damsidan, och kanske bär deras ungdomssatsning äntligen frukt i A-laget....LB07s U19 lag var ett av Sveriges bästa för två år sedan...

Speltips: LB07 rak tvåa odds 1.45 hos NordicBet

Skribent: Per
14 April 2016