Äntligen dags för 1.Bundesliga att dra igång. En liga som jag följt sedan 5-6 års ålder. 

Som vanligt om en splittrad omgång med matcher, fredag, lördag och söndag. Den matchen som jag inleder med att reka spelas sist av alla i omgång 1: Hoffenheim - Leipzig. 

Leipzig är nykomlingar och är ganska hatade av större delen av det tyska folket och anses av många som ett riktigt "plastlag". RedBull gick för ett antal år sedan in i tysk fotboll där valet föll på Leipzig och 2009 bildades RedBull Leipzig. Sedan dess har laget vandrat uppåt i de tyska tabellsystemen och 2015/16 lyckades man ta sig upp i det absoluta finrummet. 

I premiären ställs Leipzig mot Hoffenheim. Ett Hoffenheim som faktiskt var på vippen att tvingas kvala för att hålla sig kvar. Men med en poängs marginal lyckades man slippa. 

Hoffenheim har inför denna säsong tappat Kevin Volland till Leverkusen, men detta känns som det enda stora tappet. Visst man har även tappat solide mittfältaren  Tobias Strobl till Mönchengladbach men detta är ingen spelare som man står och faller med direkt. 

På pluskontot inför denna säsong har Hoffenheim en rad intressanta spelare. Kroaten Andrej Kramaric känns som en vass värning och detsamma gäller Lukas Krupp och Sandro Wagner. Dessutom skall det bli intressant att se vad nye Kerem Demirbay kan göra. I fjol noterade han 10 mål på 25 matcher i 2.Bundesliga och var stundtals riktigt bra. 

Leipzig då? Nykomlingarna från "Östtyskland" har som mål att spela i Europa inom ett par år och känslan är att man kommer att lyckas. Men första året kommer säkerligen bli i prövning. I DFB-pokalen fick man respass direkt mot Dresden. Här slarvade man mer eller mindre bort segern efter ledning 2-0. 

I Leipzig har man hämtat Keita och Schmitz från "kompisklubben" Salzburg och på pluskontot har man även plockat Werner från Stuttgart. 

Tycker Hoffenheims värvningar är väldigt intressanta, de 20 miljoner euro man fick in för Volland har man investerat väl med flera bra spelare, tycker faktiskt Hoffenheim bör vara knapp favorit här men spelbolagen har typ 50-50 här. 

Väljer att spela Hoffenheim draw no bet till odds 1.91, skulle bli förvånad om man fick 1,80 vid matchstart. 

Matchen direktsänds på bet365, unibet och ett flertal andra spelbolag!

Speltips: Hoffenheim dnb odds 1.91 hos PaddyPower

Skribent: Per
21 August 2016