Speltips på den ångestladdade matchen på Olympia där Helsingborg tar emot GIF Sundsvall. 

Här är det nästan vinna eller försvinna som gäller för HIFs del. Förlust ikväll och risken för minst kvalspel är stor. Och förutsättningarna kunde varit bättre för hemmalaget. Inför matchen har HIF 6 raka förluster och till råga på allt är Rusike avstängd och risken är stor att han inte bara missar denna match utan får en längre avstängning. 

Största anledningen till HIFs kräftgång är det bedrövliga försvarsspelet. På 22 matcher har HIF släppt in 2 mål i snitt per match. Noterbart är också att HIF bara hållit nollan i en match denna säsong, Sundsvall borta 2-0. 

Motståndaren Sundsvalls form är inte heller speciellt mycket att hänga i julgranen men kanske håller ändå kurvan på att peka uppåt igen. 3-3 borta mot Örebro var i alla fall ett fall framåt efter tre raka torsk. 

Det är två lag med sargat självförtroende som kliver in på banan ikväll. För HIFs del måste det helt enkelt bli 3 poäng och för Sundsvall gäller det minst att få med sig en poäng för att hålla avståndet vid 5 poäng ner till HIF på kvalplats. 

Väljer att lira över 2.5 mål här. Hela 73 % av HIFs hemmamatcher har nått över 2.5 mål medan 64 % av Sundsvalls bortamatcher. Statistiken talar för mycket mål och det usla försvarsspelet också. 

Speltips: Över 2.5 mål odds 1.75 hos Unibet

Skribent: Per
21 September 2016