Speltips: Hammarby - Kalmar FF, Andra omgången i Allsvenskan.

Både Hammarby och Kalmar visade prov på ett ganska dåligt försvarsspel i omgång 1 och känslan här är att vi kan få se en hel del mål. Hammarby var nära att äta ikapp ett 0-2 underläge mot IFK Norrköping i Parken men till slut kunde ändå svenska mästarna från 2015 vinna med 2-1. 

För Kalmar gick det käpp rätt åt skogen i första matchen. Trots ledning 1-0 fick smålänningarna inkassera säsongens första förlust efter att Elfsborg gjort hela 5 mål och försvarsspelet hade en hel del övrigt att önska. 

Även om Hammarby förlorade visade man moral och kämparglöd och trots en man mindre sista 10 var man på håret att kvittera IFKs ledning. I mot Kalmar tror jag Hammarby har klart bättre segerchans speciellt då man spelar hemma inför en slutsåld Tele 2 Arena. 

Överspelet lockar till spel här och ger 1.77 i odds. Kan bli åka av här, speciellt med tanke på att båda lagen har svårt med försvarsspelet just nu. 

I Hammarby saknas Serge Martinsson-Ngouali (avstängd) Imad Khalili och Jon Persson (skadade) osäker är Gershon Koffie som inte fanns med i matchtruppen mot IFK Norrköping senast.

I Kalmar FF saknas Mahmoud Eid, Måns Söderqvist, Johan Stenmark, Herman Hallberg och Viktor Agardius, Ismael (skadade)

Speltips: Över 2.5 mål odds 1.77 hos 10bet, 5 units

Skribent: Per
3 April 2017