Nytt speltips! Denna gång i Handbollsligan som jag följer väldigt noga då jag har årskort på Lugis hemmamatcher. Så Lugi - Hammarby för drygt två veckor sedan i Sparbanken Arena i Lund och trots att Lugi spelade ganska dåligt blev Bajen en ganska enkel match för Lundalaget till slut. 29-23 skrevs slutsiffrorna.

Alingsås är kanske ligans formstarkaste lag just nu och toppar också inte helt orättvist Handbollsligan (Kristianstad har dock en mindre match spelad och ligger 1 poäng bakom). Totalt har Alingsås samlat på sig 40 poäng i denna rekordjämna Handbollsliga, där 6 lag ligger inom 4 poäng i toppen. 

För Alingsås del gäller det att sluta etta eller tvåa vilket ger en klar fördel då det vankas slutspelshandboll, skulle man hamna trea då blir det förmodligen en match mindre hemma....

Hammarby har förlorat båda matcherna mot Alingsås denna säsong och aldrig varit riktigt nära. Båda matcherna har slutat 28-21 för Alingsås...

Hos spelbolagen ligger handikapplinan på 3.5 mål vilket jag tycker är ganska ok. Hammarby föll mot Kristianstad hemma med 8 bollar och mot Lugi med 6 då tror jag ett formstarkt Alingsås har chans att fixa minst 4.

Kör medel i insats här 5 av 10 units på -3.5 AH Alingsås hos Nordicbet. 

Skribent: Per
18 March 2017