Speltips Hammarby-AIK matchstart 15:00 den 27e september. 

Dags för ett nytt Stockholmsderby! Hammarby mot gästande AIK inför en slutsåld Tele 2 Arena. För AIK handlar det om att fortsätta utöka sin segersvit till imponerande 10 matcher i rad och på så sätt också hänga på guldtåget där IFK Norrköping och IFK Göteborg också är med. 

Vid seger mot Hammarby ser det onekligen bra ut för AIK och frågan är om det inte blir guld vid seger mot Hammarby? AIK har IFK Göteborg hemma kvar att möta ett riktigt trumfkort som kan avgöra hela Allsvenskan 2015. Lägg därtill att IFK Norrköping har ett tufft program kvar med bland annat MFF och Elfsborg borta. 

AIK har inte imponerat spelmässigt de senaste matcherna men trots lite halvknackigt spel har man lyckats spela in seger efter seger vilket är en ruskig styrka. Att ta tre poäng utan att spela speciellt bra är något som i slutändan kan fälla avgörandet. 

Hammarbys Allsvenska säsong 2015 handlar om att klara kontraktet och efter storsegern mot Gefle ser klart bättre ut än tidigare då söderklubben låg farligt nära en kvalplats. 

Inför Hammarby-AIK har AIK 54 poäng och 27, med andra ord har AIK tagit dubbelt så många poäng som Hammarby. Vad gäller inbördesmöten på Stockholmslagen ser tabellen ut så här:

1. AIK 5-2, 7 poäng

2. Hammarby 4-5, 4 poäng

3. Djurgården 5-7 2 poäng

Mycket talar för att AIK tar hem Stockholmserien. Med en match kvar har AIK 7 poäng och 5-2 i målskillnad jämfört med Hammarbys 4 poäng och 4-5.

I AIK är Henok Goitom och Dickson Etuhu tillgängliga igen efter avstängningen mot Sundsvall vilket är ett klart plus i AIK, däremot ser Stefan Ishizaki ut att missa derbyt och frågan är om han hinner bli spelklar i den viktiga matchen mot MFF nästa helg?

Vad gäller oddsen Hammarby-AIK är AIK knapp favorit. Och frågan är om de inte tar tre poäng på nytt? Ett spel på AIK ger 2.29 hos Paddy Power, men kör man dealen för nya kunder ger det hela 7.00. Så är du ny kund är det bara att tuta och köra! 7.00 på AIK ger bra spelvärde. För den som redan har ett konto eller väljer att spela på ett annat bolag ligger bästa oddset på AIK runt 2.40-2.50. 

Skribent: Per
30 September 2015