Reken i skånederbyt satt ganska enkelt och det var lite som jag misstänkte Lugi skulle vika ner sig mot ett klart mer formstarkt IFK Kristianstad som har fullt fokus på Handbollsligan efter uttåget ur Champions League spel. -1.5 AH satt med god marginal, faktum är att man vann med hela 10 bollar. 

Nu till mitt söndagstips i Handbollsligan. GUIF har svarat för en rad fina insatser nu under våren och slog senast Alingsås borta med hela 7 bollar. Kanske är Eskilstuna gänget det mest formstarka efter IFK Kristianstad. 

Hemma mot Ricoh tror jag på ny seger och väljer att lira GUIF-vinst med minst 3 bollar. 

Senast lagen möttes i november vann GUIF med 9 bollar men i första matchen på säsongen slutade det oavgjort. 

Såg GUIF mot Lugi för ett par veckor sedan. Visserligen vann Lugi med 5 bollar men resultatet speglade inte matchbilden helt och hållet. Tycke GUIF lirade ganska inspirerat och vore det inte för att par olycksminuter i början av andra så hade nog Eskilstuna gänget till och med kunnat få med sig en poäng....

Ricoh är lite upp och ner men tycker man har klart sämre trupp än GUIF och med tanke på att man dessutom lirar borta talar knappast till fördel för Stockholmslaget. 

Visserligen är GUIFs hemmastatistik inget att skryta om men som man spelat i de två senaste matcherna så bör man kunna ta Ricoh ganska enkelt. Senast vann man som sagt över Alingsås borta med 30-23 och i matchen innan var man på vippen att ta poäng mot IFK Kristianstad, förlust till slut med en boll: 25-26. 

Speltips: GUIF -2.5 AH odds 1.83 hos bwin

Skribent: Per
25 March 2017