Tips på boxning och supermellanvikt där svenske Badou Jack skall försöka försvara sitt bälte mot engelsmannen George Groves. 

Badou Jack uppges vara i strålande form och har goda chanser att vinna mot Groves även om det lär bli en riktigt tuff match. 

Groves har ett imponerande facit på 21 segrar på 23 matcher varav 16 på KO. Den senaste matchen gick Groves mot Denis Douglin där han vann på TKO med hela 21-2 då domarn bröt matchen i den 7e ronden. 

Badou Jack som är betydligt längre än sin motståndare har klart längre räckvidd vilket jag tror kan bli avgörande här. Badous snabba fötter kombinerat med hans räckvidd talar lite för svensken här. 

Badous facit som proffsboxare är också riktigt bra. Av 21 matcher har han vunnit 19 varav 12 på KO. 

Groves har vunnit sina två senaste matcher, dessförinnan förlorade han två matcher mot Carl Froch, där imponerade han inte det minsta. 

Spelbolagen har Groves som klar favorit lite väl stor i mina ögon. De flesta spelbolag ger 2.3-2.4 på Badou men har hittat ett odds på 2.88 hos Ladbrokes vilket känns ganska vettigt. Min känsla är att Badou har 40-45 % chans att vinna vilket gör 2.88 ganska spelvärt. 

Ett annat Groves-Badou Jack tips som jag funderar på att lägga in är att matchen kommer gå över 7,5 ronder men har inte hittat något odds som faller mig i smaken för det ännu. Tror nämligen det kommer bli en riktigt tajt match!

Skribent: Per
11 September 2015