Europa League dags! Redan i tisdags smygstade 16-delsfinalerna med Fenerbahce mot Lokomotiv Moskva. Ett möte som turkarna vann med klara 2-0 vilket innebär att de har ett gyllne läge att ta sig vidare till åttondelsfinal. 

Den turkiska ligan har gått tillbaka en del under de senaste åren. De riktigt stora stjärnorna kan inte lockas över i samma utsträckning och i Europaspelet har framgångarna uteblivit. 

Det forna storlaget Galatasaray var inte ens nära att ta sig vidare i Champions Leagues gruppspel där Benfica och Atletico Madrid blev för svåra. Facit efter 6 matcher: 5 poäng och en tredje plats för FC Astana. 

Tredje platsen i Champions Leagues gruppspel innebar en biljett till Europa Leagues 16-delsfinal där man lottades mot italienska Lazio. 

Och visst Serie A och Lazio må vara bättre men att Lazio skall ta en enkel seger i Istanbul har jag svårt att se. Lazio är inget vasst bortalag och har bara vunnit 3 av 12 matcher borta i Serie A. 

Lägg därtill att Galastaray är ett bra hemmalag med ett facit på 6-3-1 och 24-11 i målskillnad. 

Tror Galatasaray har hyggliga chanser att få med sig en seger här. I Champions Leagues gruppspel slog man Benfica hemma med 2-1 och kan man slå Benfica är inte steget speciellt långt till ett Lazio som sett sina bästa dagar. 

Upp till bevis för Umut och Podolski i Galatasrays anfall här!? Jag provar hemmavinst draw no bet. (Pengarna tillbaka vid X) till goda 2.23 hos Paf.com ett odds som jag inte kan motstå att prova! 

Skribent: Per
16 February 2016