Då var det dags att ta en titt på kvartsfinalerna i EM 2016. En av de fyra kvartsfinalerna går mellan värdnationen Frankrike och skrällgänget från en avlägsen ö uppe i norra Atlanten vid namn: Island. 

Att Island nått en kvartsfinal i ett Fotbolls EM får verkligen ses som en skräll av det större slaget och frågan är om Lasse Lagerbäcks gäng kan skrälla på nytt mot Frankrike på Stade de France? 

I Frankrike saknas Kanté och Rami på grund av 2 gula kort, men tror inte detta kommer påverka hemmanationen nämnvärt i offensiven. 

Mitt speltips mellan Frankrike och Island blir på hörnor. Island är tillsammans med Wales det sämsta kvarvarande hörnlaget i EM. 4 matcher och totalt 10 hörnor ger ett snitt på 2.5 hörnor per match offensivt. Och ser man till defensiva hörnor (hörnor emot) har Island 30 stycken ett snitt på 7.5 per match. 

Frankrike då? Ja sett till antal hörnor offensivt är Frankrike tredje bäst med totalt 30 stycken på 4 matcher, detta ger ett snitt på 7.5 per match. Defensivt släpper Frankrike inte till speciellt många hörnor: 14 stycken, vilket ger ett snitt på 3.5 hörnor per match. 

Med denna statistik att luta sig emot, plus det faktum att Island inte lär skapa mer än max 2-3 hörnor, väljer jag att spela Frankrike -4 hörnor till det fina oddset 1.83 hos PaddyPower. Hos Unibet kan man få 1.65 på -4.5....

Hur lagen kommer starta återstår att se men väntar mig ungefär liknande som i åttondelsfinalerna med undantag för Rami som inte finns med. 

Mitt speltips: -4 hörnor Frankrike odds 1.83

Skribent: Per
28 June 2016