Snart är det dags för Eurovision Song Contest 2016 i Stockholm, Globen. Över 200 miljoner tv-tittare väntas följa musiktävlingen där Ryssland och Frankrike seglat upp till de stora favoriterna. 

Frankrikes bidrag: J'ai cherché med Amir spelas flitigt på radiokanalerna runtom i Europa och ligger också i topp vad gäller OGAEs omröstningar (Eurovision Song Contests officiella fanclubs)

I skrivande stund har Frankrike 325 poäng vilket är snäppet bättre än Ryssland som har 304. Längre ner på listan hittar vi Sverige med Frans som bara fått 64 poäng. 

Nu skall man kanske inte dra för stora växlar på OGAE:s omröstning men faktum är att ett flertal andra omröstningar ser likadana ut. 

Frankrike kommer med största sannolikhet att placera sig bland de 5-6 bästa och risken är ganska stor att Frans inte kommer göra detsamma. 

Har varit inne på ett 20-tal ESC-forum och där är det dessvärre inte speciellt många som tippar Sverige högt upp. Många tycker Frans låt är ganska trist och intetsägande. 

Nordicbet ger en hel del Eurovision odds och ett som lockar ganska mycket är Frankrike att placera sig före Sverige i finalen. 

Både Amir och Frans är direktkvalificerade till finalen så någon risk att semifinalen skulle ställa till det finns ej.

1.50 på Frankrike att komma före Sverige är i mina ögon ett bra odds även om jag sällan lirar på under 1.70 i vanliga fall. Men nu handlar det om ett ganska safe bet då Sverige inte räcker till här.

Forumen brukar sällan ha fel och här är det många som har Amir som segerkandidat. Frans får nog vara glad om han fixar en topp tio placering.

Mitt Eurovision tips: Frankrike före Sverige, 1.50 hos Nordicbet, max insats 10 units. 

Skribent: Per
25 April 2016