Speltips andra omgången i Allsvenskan. 

Elfsborg vände och vann på Guldfågeln Arena efter att hemmalaget Kalmar svarat för ett katastrofalt försvarsspel. Till slut skrevs segersiffrorna till 5-1 för Boråsarna efter mål av 2x Daniel Gustavsson och Issam Jebali samt Per Frick. 

Oavsett om Kalmars insats hade en hel del övrigt att önska fick Elfsborg en drömstart på årets Allsvenska och inför det viktiga mötet med AIK har man nu 3 poäng och +4 i målskillnad med sig i bagaget. 

För AIKs del slutade premiären inte lika muntert. 0-0 på Friends Arena mot Häcken. AIK imponerade inte alls framåt men bakåt kändes man solida även om Oscar Linnér höll på att sjabbla bort poängen i en situation där han tappar Lindgrens skott och så när drar på sig en straff då han fäller Kamara. 

Om AIKs försvarsspel imponerade var anfallsspelet desto mindre bra. Krpic och Goitom synkade inte alls och på mitten hade Olsson ingen bra dag, frågan är om han verkligen håller måttet. Nu är en match för lite att döma ut Olsson men känslan är inte speciellt bra. Första touchen var en katastrof och i många dueller såg han på tok för klen ut, rent utsagt tunn. Skulle dock förvåna mig om Olsson inte startar mot Elfsborg också, att bänka honom efter en sämre match vore att sänka spelaren totalt. 

Så fort Elfsborgs 5-1 seger stod klar mot Kalmar höjdes oddsen rejält på under 2.5 mål mellan Elfsborg och AIK men att Elfsborg lyckades göra 5 mål mål mot Kalmar skrämmer mig inte i mitt spel. Tror på en målsnål tillställning på Borås Arena. AIK har en av Allsvenskans bästa defensiv och lär knappast blotta sig som Kalmars försvar och framåt är man oerhört uddlösa så där tror jag inte på mer än max 1 mål. 

Tycker oddset på under 2.5 mål är en smula lockande: 2.05 hos Unibet som till en början låg på runt 1.8.

Väljer att köra medel i insats här. 5 units till odds 2.05.

Skribent: Per
3 April 2017