Ikväll är det dags för Svenska Cupens andra omgång som sållar ut de sista lagen innan gruppspelet. 

För AIK väntar division 2 laget Ekerö ett lag som ligger sist i Division 2 södra Svealand och som ser ut att åka ur. Ekerö håller ingen vidare klass och formen är allt annat än god. Laget har inte vunnit sedan den 3 juni och sedan dess ett facit 6 förluster och 2 oavgjorda med en målskillnad på 8-19. Ja som ni förstår är det ingen höjdargäng som AIK stöter på ikväll. 

Andreas Alm och Nebbo har plockat ut följande trupp som skall bege sig till Träkvistavallen. 

3 Per Karlsson, 4 Nils-Eric Johansson, 7 Fredrik Brustad, 8 Johan Blomberg, 9 Marko Nikolic, 10 Henok Goitom, 13 Kyriakos Stamatopoulos (mv), 14 Kenny Pavey, 15 Gabriel Ferreyra, 17 Ebenezer Ofori, 18 Noah Sonko Sundberg, 20 Dickson Etuhu, 21 William Sheriff, 23 Mohamed Bangura, 28 Niclas Eliasson, 29 Anton Salétros, 31 Christos Gravius, 32 Patrick Kpozo, 34 Oscar Linnér (mv).

Och vilka Alm kommer välja i en startelva är ännu inte klart men skulle inte bli förvånad om han väljer att "spara" spelare som Ofori, Goitom och Bangura från start och istället låter de yngre förmågorna få chansen. 

Oavsett vilket lag Alm ställer på benen bör detta bli en ganska enkel seger för AIK, då Ekerkö som sagt är riktigt dåliga. Av den infon jag fått från en tränare i division 2 norra Svealand är Ekerö ett lag för trean och i hans ögon skulle ett resultat närmare 8, 9-0 med ordinarie manskap vara vettigt att prova. 

Men nu brukar det sällan rinna iväg så mycket men visst kan det vara värt att prova en 50-lapp på AIK att vinna med 5-6 mål eller mer så dyker där upp så höga handikapp spel så kan det verkligen löna sig att lägga en mindre insats.

I Ekerö kryllar det inte direkt av kreativa spelare, men en spelare i motståndarlaget som AIK borde se upp med är anfallaren Patrik Ahlund som med 10 gjorda mål ligger femma i seriens skytteliga.

Nej trots att AIK inte lär maxa här bör det bli minst 3 måls vinst här. -2.5 i asian handicap för den okunnige innebär alltså att AIK skall vinna med minst 3 mål. 0-3 eller mer. 

Lirar medelhög insats på detta spel! Till hyggliga 1,72 hos Unibet. 

Skribent: Per
23 August 2015