Dags för återstarten av Allsvenskan. De regerande mästarna IFK Norrköping skall bege sig till Stockholm i hopp om att inleda höstsäsongen med en trepoängare då de ställs mot Djurgården. Ett Djurgården som gått rejält på pumpen under slutet av vårsäsongen och en del järnkaminer har redan krävs Pelle Olssons avgång. 

Inför DIF - IFK Norrköping har jag hittat ett intressant speltips till odds 1.92. Min motivering kan ni läsa här nedanför:

Förändringar i Norrköping

Det är en hel del förändringar i IFK Norrköping inför höstsäsongen. Succétränaren Janne Andersson lämnar över till Jens Gustavsson, Arnór Traustason har tackat för sig och gått till Rapid Wien och in har Daniel Moberg-Karlsson kommit från danska Superligaen. 

Plus eller minus? Ja på pappret klart minus. Janne Andersson är ingen tränare man ersätter hur lätt som helst och Jens Gustavsson är trots allt relativt oprövad. Vad gäller tappet av Arnór Traustason är detta stort, islänningen har varit en av IFKs bästa spelare och ersättare Daniel Moberg-Karlsson känns inte lika vass. 

Stundande CL-kval väntar

Djurgården - IFK Norrköping spelas lördagen den 9 juli. Bara tre dagar senare den 12e väntar ett CL-kval för svenska mästarna. Rosenborg på Lerkedal i Trondheim.... Ingen lätt uppgift och sett till spelbolagen odds är IFK nederlagstippade. Men i mina ögon är det 50-50, tycker norsk fotboll tappat en hel del och Rosenborg är inte lika bra som under mitten av 90-talet och början av 2000-talet då de mer eller mindre spelade CL varje säsong. 

Så frågan är hur mycket fokus spelarna har på en "random" Allsvensk match borta mot Djurgården, när ett CL-kval väntar runt hörnet? Av erfarenhet vet man att det sällan är någon fördel att ha ett Europaspel tätt inpå en ligamatch och frågan här om IFK-spelarna fixar att bara lägga fokus på DIF och sedan Rosenborg?

Djurgården förstärkta med Eriksson

DIF svarade för en riktigt vass värvning under EM-uppehållet. In från Bröndby plockades Magnus Eriksson, tidigare i Malmö FF. En offensiv slitvarg som de flesta allsvenska tränare velat ha i sitt lag. Om Eriksson är lika bra som när han lämnade Malmö FF återstår att se men magkänslan är att detta kan vara en bra värvning för DIF som även hoppas på att Mattias Ranegie skall börja leverera. 

Mitt speltips mellan DIF och IFK Norrköping är DIF DnB till odds 1.92. Tror DIF ligger närmast segern i detta möte där IFK Norrköping har fokus någon annanstans....

Speltips: DnB Djurgården odds 1.92 hos LeoVegas Sport

Skribent: Per
29 June 2016