På söndag väntar Svenskt Travderby 2015 plus en hel del andra intressanta lopp däribland Derbystoet. Ett lopp på 2140 meter där 1 miljon väntar till vinnaren.

Sett till spelbolagens odds inför Derbystoet 2015 är 6 Nancy America favorit före 3 Diamond River, men i mitt tycke är 9 Evin Boko en minst lika stark kandidat om segern. Evin Boko imponerande riktigt mycket senast och är en speedig och stark häst som har goda chanser till topplacering på Jägers. 

För knappt två veckor sen vann Evin Boko uttagningsloppet efter en riktigt bra prestation och formen är enligt rykten från stallbacken spikrakt uppåt. 

Förutom Nancy America och Diamond River får Evin Boko se upp med Gold-hästarna Maya och Olympia, men nog bör Jorma Kontio styra Evin Boko till en topp 3 placering, för den kapaciteten har verkligen hästen och läget från nionde spår bör inte ställa till det nämnvärt även om det inte är något idealiskt spår. 

2,55 i odds på platsspelet känns ganska vettigt och testas till medel insats. På de fyra senaste starterna har Evin Boko 3 segrar och 1 tredjeplats. Med andra ord kommer hästen med ett riktigt bra självförtroende till Jägersro där den kan slå lite ur underläge vilket passar Evin Boko riktigt bra. 

Skribent: Per
5 September 2015