CHL tips Davos - Skellefteå 1 december nedsläpp kl 19:45. 

Dags att rikta blickarna mot CHL där det är kvartsfinaldags. I de två första kvartarna möts fyra finska lag och i den övriga två ställs Davos mot SAIK och Luleå mot Frölunda. Så mycket talar för att vi kommer få se en CHL-final med ett finskt och ett svenskt lag. 

Men för att detta skall bli verklighet måste SAIK slå ut Davos. Och sett till hur SAIKs formkurva pekar så känner jag ingen större oro att de lyckas. 

I SHL har Skellefteå kommit igång ordentligt och vunnit de 12 senaste matcherna! Med detta facit har SAIK tagit över som tabelletta före tidigare så suveräna Frölunda. 

Davos är inget dåligt lag vilket schweizarna visade prov på då man slog ut IFK Helsingfors efter 5-2 hemma och 1-2 förlust borta i 16-delsfinalen. I åttondelen blev tjeckiska Liberec nästa gäng att gå på pumpen mot Davos och kvartsfinalplatsen var ett faktum. 

Sett till oddsen är SAIK motiverade favoriter men väljer ändå ett annat lir än 1-X-2 eller ML 1-2. Har hittat ett intressant spel på SAIK göra minst 2.5 mål. I 7 av 8 matcher har SAIK gjort över 2.5 mål och chanserna mot Davos är väldigt goda att man får in linan på nytt. 

Davos är inte helt vattentäta bakåt och släppte in 3 mål i vardera möte mot Liberec senast så frågan är om inte SAIK kan lyckas med samma bedrift. 

SAIK har gått över linan 2.5 mål per match i de 7 senaste SHL-matcherna så vad gäller målformen är jag inte speciellt orolig. 

Kommer bli en mycket intressant match detta! Davos med svenskarna Dick Axelsson och Marcus Paulsson får verkligen göra två toppinsatser för att lyckas slå ut Sveriges just nu bästa hockeylag!

Skribent: Per
29 November 2015