Sverige ställs mot Danmark i semifinal nummer 2 i Handbolls EM. Ett Danmark som är bättre på alla positioner i min mening. Låt oss börja med målvakterna, visst både Appelgren och Palicka har gjort en bra turnering men mot Niklas Landin har de ingen chans. Landin är i mitt tycke världens bästa handbollsmålvakt sedan Omeyer la av. Den 2 meter långe bjässen har svårläst och ytterst reaktionssnabb trots sin storlek. 

På kanterna har Sverige inte mycket att komma med tyvärr, varken Tollbring eller Ekberg har rosat marknaden och från strafflinjen känns båda ganska svajiga. 

Sverige har inte storspelare som Mikkel Hansen och man har inte heller samma bredd av kvalitetsspelare. 

Nej jag är rädd att det kan rassla till ordentligt bakom våra svenska målvakter. Sverige har mer eller mindre gjort en bra match i turneringen mot Kroatien, utöver det har man i min mening inte rosat marknaden. Mot Norge senast slarvades det återigen massor, något som inte kommer funka mot Danmark. 

Hos Unibet ger man 1.30 för raka ettan men känslan är att det kommer skilja minst 4 bollar mellan lagen när man spelat 60 minuter. Jag väljer därför att spela -3.5 i asian handicap till det intressanta oddset 1.88.

Speltips: Danmark -3.5 AH hos Unibet odds 1.88. 

Skribent: Per
26 January 2018