Provar ett spel på Handbolls VM mellan Danmark och Sverige. 

Sverige har nu fått byta spelort och förflyttat sig från Naestved till Hedning och den gigantiska Jyske Bank Boxen som rymmer över 10 000 åskådare. 

Danmark kom lite överraskande bara trea i gruppen och nu får Sverige en riktigt tuff åttondelsfinal mot hemmanationen som kommer ha ett helt hav av rödvita fans bakom sig. 

Sverige har inte imponerat i defensiven. På de två senast har man släppt in 53 mål och det mot Kina och Kuba! 

Tror tyvärr att danskorna drar längsta strået här! Danmark har gått betydligt tuffare matcher än Sverige och blivit matchade mot riktigt svårt motstånd. Sverige har i princip bara mött ett lag av klass: Holland. 

Känslan är att Sveriges ihåliga försvarsspel kommer avgöra denna åttondelsfinal. Jag hoppas jag får fel men efter att ha följt de svenska damerna så är jag inte imponerad av försvarsspelet. Dessvärre tror jag även att kontringsspelet för Sverige inte blir lika framgångsrikt mot Danmark. Danskorna har bra koll på defensiva kontringar och kommer inte tillåta speciellt många under matchens gång. 

Om Sverige skall kunna slå Danmark krävs en 100 procentig defensiv och ett 9 meters skytte som är av högsta klass. Tror inte vi kan förlita oss enbart på Gulldén och Hagman här.

Väljer -1.5 på Danmark odds 2.40 hos Unibet. 

Noterbart: Unibet direktsänder matchen med start kl 20:45. Perfekt för den som vill se matchen i mobilen!

Skribent: Per
13 December 2015