Tips: Danmark - Sverige EM-playoff match 2. 

Dags för Zlatan och co att inta Parken i Köpenhamn. Efter 2-1 på Friends Arena är det knapp fördel Sverige. Men vi kommer troligen inte få se samma matchbild som i Sverige utan ett Danmark som kommer ligga klart högre upp i press och satsa på att göra ett tidigt mål vilket skulle sätta stor press på Sverige. 

I match 1 hade Danmark klart mer boll. Statistiken talar sitt tydliga språk: 

Danmark 508 passningar - Sverige: 268. 

Bollinnehav: 60 % Danmark - Sverige 40 %. 

Ja och frågan är om inte siffrorna kommer vara i danskarnas favör i Parken? Så länge matchen står 0-0 kommer Danmark garanterat trycka på för att göra det viktiga 1-0. 

Vad gäller hönstatistiken vanns även denna av Danmark 5-4 och det finns egentligen ingenting som talar för att Danmark inte skall skrapa fram minst lika många hörnor hemma i Parken. Ett spel på över 4.5 hörnor ger 1.61 medan över 5.5 hörnor ger 2.10. 

Väljer över 5.5 hörnor och tycker där finns ett hyggligt spelvärde i detta.  

Troliga startelvor Danmark-Sverige:

Några klara startelvor finns ännu inte uppe, de lär dröja fram till 1-2 timmar innan avspark. Så här ser de mest troliga elvorna ut:

Danmark

Schmeichel - Durmisi - Agger, Kjaer, Jacobsen - Kvist - Fischer, Eriksen, Höjberg, Jörgensen - Bendtner 

Sverige

Isaksson - Olsson, Johansson, Granqvist - Lustig - Forsberg, Lewicki, Källström, Larsson/Durmaz - Berg, Ibrahimovic 

Krohn-Dehli och Sisto Olsens jokrar

Mycket talar för att både Krohn-Dehli och Sisto kan bli spelklara till mötet i Parken, men tveksamt om de kommer starta. Krohn-Dehli och Sisto är två av Danmarks just nu bästa spelare och kan bli tungan på vågen för danskarna i jakten på en EM-slutspelsplats. 

Speltips: Danmark-Sverige, Danmark över 5.5 hörnor odds 2.10 hos Unibet. 

Skribent: Per
16 November 2015