Ikväll väntar ny match för MFF i jakten på miljonerna i Champions Leagues gruppspel. Sista hindret för skåningarna är Celtic som tidigare tillhört de 20-30 bästa i Europa men som sedan Glasgow Rangers konkurs faktiskt börjat gå ner sig mer och mer. Om det beror på bristen av konkurrens eller bara att pengaflödet in klubben inte är detsamma ja det är svårt att bevisa. 

Hemma på Celtic Park lär Malmö få det ganska hett om öronen inför 50-60 000 åskådare varav 3000 ser ut att komma från Malmö. 

Första 15-20 lär Celtic försöka blåsa på i hopp om ett tidigt mål, men skottarnas presspel är inte alls detsamma som Salzburg vilket passar MFF ganska väl. 

Om MFF står emot första halvan av de inledande 45 min så tror jag på minst X. 

Celtic är inget bra lag längre och sett till deras senaste insatser i Premier League är det inget att jubla över. Mot Kilmarnock matchandes visserligen inte bästa laget men 2-2 mot jumbon är verkligen inte bra. Speciellt med tanke på att bottenlagen i skotska Premier League knappt håller Superettan-klass....

Utan Rosenberg och Adu lär Hareide ställa om lite i uppställningen som ändå ser ut att bli 5-3-2 som snabbt kan gå över i 3-5-2 vid snabba omställningar.

Har positiva vibbar på MFFs chanser här och med ett X inför returen i Malmö skulle de stå med mer än ett ben i gruppspelet och över 100 miljoner kronor till den redan fulla kassakistan. 

Skribent: Per
23 August 2015