Speltips Super Bowl 50. Panthers vs Broncos. 

Dags för Super Bowl 50. Natten mellan den 7e och 8e avgörs det vem som vinner NFL 2015/16. Blir det Carolina Panthers med Cam Newton i spetsen eller blir det Denver Broncos med rutinerade Peyton Manning vid rodret? Ja för mig är det ganska givet vilka som kommer få lyfta trofén. 

Carolina Panthers är varit det genomgående bästa laget denna säsong. Cam Newton har gått från klarhet till klarhet och svarat för en enastående säsong. Mot sig har han rutinerade Peyton Manning som säkerligen kommer skandera ut "Omaha" både en och två gånger under matchens gång. 

Manning har inte imponerat nämnvärt på mig denna säsong, men ändå har Broncos tagit sig till Super Bowl. Detta är givetvis ett väldigt positivt betyg till Broncos försvar som anses vara ett av dem bästa i ligan. 

Så vinner bästa defensiven eller offensiven i Super Bowl 50? Jag väljer att gå på bästa offensiven. Min magkänsla säger att Broncos inte har mycket att sätta emot även om försvaret är riktigt vasst. Men efter att ha följt lagen under säsongen kan jag inte se hur Panthers skall skulle misslyckas att vinna här. Panthers har gått fram som en ångvält och med Newtons storspel kommer det bli svårt för Broncos försvar. 

Det enda som egentligen kan tala emot Panthers är deras brist på rutin av Super Bowl matcher. Newton spelar sin första SB final medan har ett flertal på sitt CV. 

Har hittat ett bra handicap spel där jag väljer -6.5 på Panthers, tror de vinner med minst 1 TD ja kanske till och med två men vågar inte spänna båge så högt. 

Hos Paddypower ger spelet -6.5 på Panthers 2.10 vilket är klart bättre än de flesta konkurrenter! 

Skribent: Per
1 February 2016