Tidigt spel på danska Superligaen där ett Köpenhamnsderby väntar på söndag! 

Bröndby ser ut att ha fått ordning på laget och både i Europaspelet och i ligan har det stundtals sett riktigt bra ut. I Europa League kvalet slå Bröndby ut Hertha Berlin men mot Panathinaikos ser det ut att ta stopp. 0-3 underläge efter första matchen, men vore det inte för en urusel domarinsats där Bröndby fick massvis med tveksamma domslut emot sig skulle nog Bröndby fått med sig ett klart bättre resultat från Grekland.

I ligan vann Bröndby med hela 7-0 mot AGF och leder nu tabellen på bättre målskillnad än FCK som bara fick 1-1 hemma mot Aab efter en mindre lyckad insats där Stålbakken roterade lite i laget. 

FCK måste resa ner till Cypern och spela en tuff retur i CL-kvalet, massvis med fokus kommer såklart ligga på den och känslan är att det kommer bli lite utav en urladdning där. Bröndbyspelarna är nog mer eller mindre varse om att 0-3 inte kommer gå att vända, blir nog inte samma urladdning för dem som FCK skulle jag tro.

Bröndby är inte alls lika ostabila som i fjol vilket också märks på resultaten. I front har man Pukki som nätar gång på gång och på yttermittfältet firar Andrew Hjulsager allt fler triumfer, mot AGF gjorde han tre mål. 

Medan FCK inte riktigt vet hur man skall formera sin elva känns Bröndbys desto klarare. 

Kör på hemmaseger här. Bröndby har sett vassa ut och hemma på Bröndby Stadion blir de svårslagna, 3.20 måste provas tycker inte FCK skall vara speciellt stora favoriter här, skulle förvåna om oddset inte droppar en smula. 

För den som vill lira lite mer safe kan det vara idé att kolla in +0.5 på Bröndby eller varför inte Draw no bet. 

Speltips: Bröndby-seger odds 3.20 hos Unibet.  

Skribent: Per
21 August 2016