Speltips Bosnien - Irland EM-playoff.

Avspark 13 november kl 20:45.

Fredagen den 13 november är kanske otursdag för en del men för ett av lagen i mötet Bosnien - Irland kan det bli en turdag. 

Inför den viktiga playoff-matchen är oddsen på Bosniens sida, ett spel på Bosnien att ta sig vidare ger 1.82 mot Irlands 2.00 hos Unibet. Och omräknat till sannolikhet skulle vi kunna säga 55-45 i Bosniens favör. 

Irland har en liten fördel i att börja borta men frågan är om inte Bosnien drar det längsta strået, fast om det skall bli avacemang till EM-slutspelet krävs nog en seger hemma. 

Troliga startelvor Bosnien - Irland

Några startelvor är ännu inte officiella men om man utgår ifrån träningar och tidigare matcher så ser de troliga startelvorna i Bosnien - Irland ut enligt följande:

Bosnien/Herzegovinas startelva:

Bosnien/Herzegovina: Begovic; Mujdza, Spahic, Sunjic, Zukanovic; Pjanic, Hadzic, Sahilovic; Visca, Ibisevic, Dzeko 

Irland: Randolph; Coleman, Wilson, Keogh, Brady; Whelan, McCarthy, Hendrick, McClean: Keane, Long

Matchbilden känns på förhand ganska klar om vi inte får se ett tidigt ledningsmål från Bosnien och det är att Irland kommer ligga ganska lågt med sitt försvar där Bosnien kommer vara det lag som är det mest bollförande. 

Bosnien har en vass offensiv med Dzeko och Ibisevic medan irland får förlita sig till rutinerade Robbie Keane och Southamptons Shane Long. 

Hos Unibet och Paf finns det ett flertal marknader på statistik och jag har fallit för antal avslut på mål där jag tror hemmalaget kommer ha klart flest. Väljer -1.5 avslut på mål till Bosnien, alltså 2 eller fler avslut på mål än Irland. 

Matchstart är som sagt 20:45 och direktsänds på Kanal 9. 

Skribent: Per
16 November 2015