Toppmatch på Allianz Arena! Wolfsburg gästar Bayern München i vad som bör betecknas veckans match i 1.Bundesliga. 

Fjolårsettan och de tyska rekordmästarna Bayern mot uppstickaren Wolfsburg. Ett högintressant möte där Bayern givetvis är favoriter. 

I Bayern får man klara sig utan Arjen Robben som fortfarande kör rehab. Möjligen kan Robben vara tillbaka redan i kommande Champions League match men chansen är ganska liten. 

Wolfsburg har liksom Bayern inlett med 5 förlustfria matcher, skillnaden är bara att Bayern vunnit samtliga och Wolfsburg vunnit 3. 

I senaste omgången stötte Bayern på tuffare motstånd är vad många räknat med: Nykomlingen Darmstadt stod upp relativt bra och fick till slut se sig besegrade med 3-0 hemma. Ett resultat som faktiskt inte helt speglar matchbilden då Darmstadt höll spelet väl uppe i stora delar av matchen. 

För Wolfsburg blev det en 2-0 seger hemma mot Hertha Berlin och stor bidragande orsak till detta var Bas Dost som var bänkad från början. Dost satte bägge Wolfsburgs mål. 

Sett till oddsen i denna match har jag funnit ett av spelvärde, ja där finns nog en hel del andra också eventuellt hörnspel. Det spel jag har valt att prova är båda lagen att göra mål till över 2 ggr pengarna: Hos Comeon ger spelet 2,05 och bör i mitt tycke provas till lite lägre insats. 

Troliga elvor:

Bayern: 

Neuer - Lahm, J. Boateng, Alaba, Juan Bernat - Xabi Alonso - Thiago, Vidal - T. Müller, Lewandowski, Douglas Costa

Wolfsburg: 

Benaglio - Träsch, Naldo, Dante, R. Rodriguez - Guilavogui, Luiz Gustavo - D. Caligiuri, M. Kruse, Draxler - Dost

Två offensiva lag med massor av klass. i Wolfsburg får Bayern se upp med Draxler på det offensiva mittfältet och på topp har man ju glödhete Dost som varit lite i konflikt med tränare Hecking. 

Wolfsburg har gjort mål i 4 av 5 matcher denna säsong och Bayern i samtliga 5. De tre senaste matcherna mellan Bayern och Wolfsburg har slutat med båda lagen att göra mål. Tror faktiskt på en fjärde nu.

Lirar båda lagen att göra mål odds 2,05 hos Comeon. 

Skribent: Per
22 September 2015