Speltips: International Champions Cup 2016: Bayern München - AC Milan. 

Smekmånaden börjar gå mot sitt slut för storlagen ute i Europa. Nu återstår bara ett par veckor innan seriepremiär och innan dess vill klubbarna säkerligen ha kvitto på ett fungerande spel. 

I Bayern skall nye tränaren Carlo Ancelotti försöka påbörja det nya lagbygget, men detta är lättare sagt än gjort speciellt med tanke på att de tyska rekordmästarna saknar en hel del stjärnor som: Lewandowski, Müller, Hummels, Sanchez, Boateng och Neuer. Totalt saknas 8 man där ett flertal är tänkta startspelare i höst. 

Med detta med i beräkningarna känns ett spel på kryss eller Milan vinst inte helt tokigt. Visst har Bayern goda ersättare men det är inga dussinlirare som saknas och utan Lewandowski och Müller lär det inte gå lika lätt för FCB. 

Hur Ancelotti kommer starta mot Milan är ännu oklart men en glad nyhet är att den otursförföljde Holger Badstuber flaggat för en comeback och det troliga är att försvararen får en 20-30 minuter.

I Milan skall det bli intressant att se vad nye tränaren Montella kan prestera. Efter ett flertal ganska skrala år suktar Milanfansen efter framgångar men frågan är om truppen 2016/17 räcker till för att nå Champions League spel kommande säsong? 

Några riktigt stora värvningar har uteblivit och det bästa som de röd och svarta har att komma med är: Hachim Mastour från Malaga, Leonel Vangioni från River Plate och  Gianluca Lapadula från Pescara. 

Liksom Bayern saknas en del spelare i Milan. Bland annat får Montella klara sig utan Mattia De Sciglio och Carlos Bacca. 

Troliga startelvor:

Bayern München: Starke; Lahm, Tarnat, Martinez, Bernat; Vidal, Alaba; Hausler, Thiago, Ribery; Green.AC Milan: Abiatti; Zapata, Alex, Romegnoli, Abate; Lapadula, Montolivo, Bertolacci, Mauri; Bacca, Niang.

Startelvorna är "troliga" med betoning på troliga då det råder rejäl osäkerhet om hur lagen startar. 

Mitt speltips här blir X2 vilket får ses som en mindre skräll sett till bolagens odds. Men med tanke på vilka som saknas i Bayern känns spelet motiverat och 2.38 bör prövas!

Matchen direktsänds på bet365!

För dig som orkar vara vaken kan jag varmt rekommendera att se matchen hos bet365 med start kl 03:30 svensk tid. Och har du ännu inget konto är det bara att skaffa ett på studs och få tillgång till ett flertal direktsända matcher i International Champions Cup! 

Skribent: Per
27 July 2016