Champions League tips: Bayern - Atletico Madrid. Första mötet på Vincent Calderon slutade med 1-0 seger för spanjorerna i en match där Bayern hade mest boll men ruskigt svårt att skapa något. 

Saul gjorde matchens enda mål efter en fantastisk soloräd genom Bayerns försvarare som såg mer ut som rundningsmärken än fotbolllspelare. Elegant placerade han in bollen stolpe in bakom en  chanslös Manuel Neuer i Bayernmålet. 

Nu väntar en oviss och högintressant retur på Allianz Arena där ett bortamål kan betyda så oerhört mycket. Skulle Atletico få hål på Bayern tror jag på avancemang för Atletico. Tror inte det vattentätta spanska försvaret släpper in mer än 2 bollar även om motståndet heter Bayern München. 

Inför match 1 var Bayern favorit att gå vidare till final, men med resultatet 1-0 till Atletico har fördelen svängt över till spanjorernas fördel och det med all rätt. Att vända ett 0-1 underläge är sällan enkelt och skulle man få ett mål i baken ja då är det 3 mål som krävs för att ta sig vidare. 

I match 1 hade Atletico 31 % bollinnehav mot Bayerns 69. Mycket på grund av Atleticos tidiga ledningsmål (efter 11 minuter). 

Känns som matchbilden kan bli densamma på Allianz, och det redan från start. Bayern lär dock inte ösa på för fulla muggar då de är väldigt medvetna om Atleticos vassa kontringar. Så mycket talar för en hel del bollrullande från Bayerns läge. 

Även om Bayern skulle göra ett tidigt ledningsmål tror jag inte på någon större förändring i bollinnehavet. Bayern lär inte vara nöjda med 1-0 och förlängning utan skulle nog vilja avgöra detta efter 90 minuter spel. 

Hos Unibet ligger Bayerns bollinnehavlina på 69.5 % här ger ett spel på över 1.80. Hos Nordicbet är linan lägre: 68.5 % till högre odds 1.82. Visst kan 1 % tyckas ganska lite men i dessa sammahang kan det faktiskt vara en hel del och med tanke på att oddset desssutom är bättre liras det!

Startelvor Bayern München - Atletico Madrid

Låt oss så ta en titt på tänkbara startelvor i mötet mellan Bayern och Atletico Madrid. I Atletico är Gudin tillbaka efter avstängning och går in som mittback tillsammans med Gimenez. 

I Bayern väntas Müller spela från start igen. Nere i Spanien bänkades han något överraskande. 

Bayerns startelva:

Neuer - Lahm, Javi Martinez, J. Boateng, Alaba - Vidal - Douglas Costa, T. Müller, Thiago, F. Ribery - Lewandowski

Atletico Madrids startelva:

Oblak - Juanfran, Gimenez, Godin, Filipe Luis - Gabi, Augusto - Saul Niguez, Koke - Fernando Torres, Griezmann

Skador: 

Bayern München: Starke, Badstuber, Green, Robben, Weihrauch

Atletico Madrid: Tiago 

Matchen har avspark kl 20:45 och sänds på Viasat Fotboll och Viaplay. 

Speltips: Bayern över 68.5 % i bollinnehav odds 1.82 hos Nordicbet.

Skribent: Per
3 May 2016