Speltips Barcelona-Leverkusen Champions League 29 september. 

Avspark som vanligt 20:45.

Kör en rek på Barcelona-Bayer Leverkusen som spelas ikväll. Har hittat en ganska hög lina på antalet frisparkar i matchen. Hos Unibet har man satt 27,5 vilket är klart över snittet i CL-fotbollen. Och visst kan det bero på att Barcelona är inblandade. För lag som möter Barca brukar dra på sig mycket frisparkar.....

Men nu är Messi skadad vilket påverkar detta spel ganska mycket. I en normal match brukar Messi själv dra på sig 4-5 frisparkar till lagets fördel och när han saknas bör linan gå ner en smula. 

I första gruppspelsomgången drog Roma som stod för Barcelonas motstånd för 11 frisparkar emot och 5 för. Med andra ord 16 frisparkar totalt. 

För Leverkusen blev det 9 orsakade frisparkar och 10 tilldelade. Så vad kan vi då förvänta oss i mötet Barcelona-Leverkusen? Den direkta magkänslan säger mig att antalet frisparkar kommer ligga strax över 20-22 stycken. Visst kommer Leverkusen spela ganska hårt men inte som man går in och köttar i varje närkamp. 

Eventuellt blir det också ett handicap spel på antalet frisparkar. Tror Barca får minst 4-5 fler än Leverkusen i denna match, ett spel på detta skulle ge 1,85 på Barcelona -4,5 alltså minst 5 frisparkar mer i matchen. Kanske blir det även en slant på detta! 

Nu blir det bara underspelet i totala antalet frisparkar. 

Skribent: Per
29 September 2015