Speltips på VM för klubblag som pågår för fullt. Barcelona är seedade och går direkt till semifinal där de Europeiska Champions League mästarna ställs mot kinesiska Guangzhou Evergrande som slog ut mexikanska Club America med 2-1 efter två sena mål från 80. Long Zheng och Paulinho. 

Guangzhou Evergrande är inget dåligt lag och har ett par vassa spelare och då tänker jag främst på brassarna i laget. Totalt har Evergrande 5 brassar i A-laget: Alan, Paulinho, Elkeson och Robinho, men utöver dessa består mestadels kineser (ytterligare en utländsk spelare finns: sydkoreanen Kim Young-gwon). 

Barcelona brukar satsa ordentligt på VM för klubblag och i år lär det knappast vara något undantag. Mot kinerna lär Barcelona mönstra den bästa elvan de kan ställa på banan och känslan är att det bör bli ett par måls marginal. Men -1.5 i AH och -2.5 ger inte jättebra betalt, tycker att ett spel på Barcelona att vinna och holla nollan lockar mer. Ett spel på detta ger i nuläget 1.73 hos WilliamHill vilket är klart högre än hos konkurrenterna. 

Väntar mig ett heltaggat Barcelona som nollar kineserna samtidigt som de gör en 2-3 mål framåt. 

Troliga startelvor Barcelona - Guangzhou Evergrande:

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen; Alves, Pique, Mascherano, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta; Messi, Suarez, Sandro.

Guangzhou Evergrande (4-5-1): Shuai; Linpeng, Xiaoting, Kim, Zheng; Paulinho, Zhi; Bowen, Goulart, Robinho; Elkeson.

Provar Barcelona att vinna och hålla nollan odds 1.73 hos WilliamHill

Skribent: Per
17 December 2015