Speltips Allsvenskan från Kopparvallen där MFF gästar Åtvidaberg på lördagen.

MFF åkte på en blytung förlust borta mot Salzburg 0-2 och lär knappast spela med "bästa laget" mot Åtvidaberg. Men MFFs trupp är bred och även bänken är av hög klass. 

Åtvidaberg går fortsatt tungt 8 poäng på 17 omgångar luktar Superettan lång väg och senast blev man inte gladare i bruksorten efter 1-2 mot ett skadedrabbat HIF. 

MFF lär styra och ställa trots en B-betonad elva men tror inte Hareide sitter helt tillbakalutad om det skulle vara så att matchen står och väger, för då finns där alternativ på bänken.

Det troliga är nyförvärven får fortsatt förtroende då de behöver speltid. Serberna så ganska matchotränade ut mot Salzburg och 90 minuter till hade verkligen inte skadat. 

Senaste mötet mellan Åtvid och MFF vanns med hela 3-0 av skåningarna som dominerade totalt mot ett chanslöst Åtvid. 

Segerlösa sedan 19 april!

Åtvidabergs form är allt annat än god även om de första 20 min mot HIF var en av de bästa jag sett dem göra sedan den Allsvenska starten. Men ett ett hemmalag i brist på självförtroende tappade taktpinnen på nytt och det enda som egentligen skulle tala för en poäng mot Malmö är en tidig utdelning och lite arbetsro bland spelarna. 

Senaste segern för Åtvidaberg i Allsvenskan kom den 19e april vilket också är laget enda. Efter denna match har Åtvidaberg facit: 8 förluster och 4 oavgjorda. 

MFF-reserverna vill visa framfötterna

Det lär bli en hel del förändringar i returen mot Salzburg vilket öppnar upp för de som satt på bänken senast. Och det är inga dåliga reserver som Hareide ligger inne med. I mötet mot Salzburg hade han följande bänk till sitt förfogande:

Rakip, Eikrem, Berget, Brorsson, Vindheim, Bengtsson och unge keepern Johansson. 

Bäst odds på MFF-seger: 1.64 och spelas! 

Skribent: Per
31 July 2015