Speltips damernas Champions League 12 november. 

De svenska mästarinnorna FC Rosengård ställs mot den italienska ettan ASD Verona. 

FC Rosengård har i mitt tycke fått en ganska behaglig lottning och bör kunna slå italienska ettan ganska enkelt. 

Visserligen har italiensk damfotboll blivit något bättre men ligan håller forfarande ganska låg klass, skulle på sin höjd vara som Elitettan i Sverige. 

FC Rosengård har ett klart bättre lag på pappret och kunna vila en hel del sen sista matchen i Damallsvenskan. För Verona har seriespelet bara gått 3 omgångar och Verona har inlett med tre raka segrar. 

I Verona hittar vi den svenska målvakten Steffanie Öhrström som håller ganska bra klass, Öhrström har ett förflutet i flera ungdomslandslag. 

Trolig startelva FC Rosengård:

Kathrin Längert – Lina Nilsson, Amanda Ilestedt, Emma Berglund, Ali Riley – Sofie Pedersen, Anita Asante, Sara Björk Gunnarsdottir – Kirsten van de Ven, Josée Belanger, Marta.

I FC Rosengård finns frågetecken på Ilestedt och anfallaren Natasa Andonova, men där finns gott om ersättare och Josée Belanger är ingen dålig ersättare till Andonova. 

Tror FCR kan vinna med minst 2 bollar här. Verona är visserligen överlägsna hemma i Serie A men nu ställs deras stabbiga backlinje mot rejält motstånd och med tanke på att de släppte in hela 6 mål mot ett österrikiskt skitgäng så finns det risk att det blir en 3-4 bollar i baken här med. Över 3.5 mål ger 1,90 för den som är sugen på det spelet. 

Skribent: Per
12 November 2015