Speltips Arsenal-Bayern München, Champions League gruppspelsomgång 3. Avspark 20 oktober kl 20:45 på Emirates Stadium i London. 

Högintressant möte mellan Arsenal och Bayern München där Bayern är klara favoriter men i mitt tycke lite väl stora. 

Bayern har visserligen imponerat stort i inledningen av både Champions League och 1.bundesliga, men senast mot Werder Bremen hackade spelet betänkligt och Manuel Neuer fick göra ett par riktigt svettiga räddningar. Till slut kunde Bayern vinna med ynka 1-0 mot ett ganska svagt motstånd. 

Arsenals form är spikrakt uppåt. Tre raka segrar i Premier League och 11-2 i målskillnad talar sitt tydliga språk. Senast blev det 3-0 borta mot Watford. 

Mitt speltips i denna match är Bayern München under 62.5 % i bollinnehav, eller Arsenal över 37.5 % om man så vill. 

Hos Unibet är samma lina 58.5 % vilket är en smula knepigare men 4 % är ganska mycket i mina ögon och skillnaden mellan 58 och 62 % är ändå ganska stor. Sett till de första matcherna i CL har Bayern ett snitt på 68 % men nu väntar klart bättre motstånd än Olympiakos och Dinamo Zagreb. 

Arsenals bollinnehavsnitt är också över 60 %, nämligen 61 %. Skulle tro att man når minst 40 % idag. 

Troliga startelvor Arsenal-Bayern

De officiella startelvorna mellan Arsenal och Bayern kommer runt timmen innan avspark, men det mesta tyder på att startelvorna kommer se ut på följande sätt:

Arsenals startelva:

P. Cech - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Santi Cazorla, Arteta - Ramsey, Özil, A. Sanchez - Walcott

Bayerns startelva:

Neuer - Rafinha, J. Boateng, Javi Martinez, Alaba - Xabi Alonso - Lahm, Thiago, T. Müller, Douglas Costa - Lewandowski

Är inte helt säker på att Bayern kommer totaldominera bollinnehavet. Arsenal över 37.5 % är faktiskt en ganska generös lina i mitt tycke!  

Skribent: Per
20 October 2015