Äntligen har jag hittat ett spel där jag tänker köra 10 units. 

Hos betsson bjuder man på ett gäng olika medaljspel i Skid VM i Lahti. Hur många medaljer tar de olika nationerna? 

Sverige har fått "linan" 5.5 medaljer vilket vi bör klara med råge. 

Räknar med att båda "långa" stafetterna tar medalj + damstafetten och Stina Nilsson i sprinten. Redan här är vi uppe i 4 VM-medaljer. 

Lägg därtill herrarnas sprintstafett där det också kan bli medalj + herrarnas individuella sprint. 

Sen har vi alla distanslopp på herr och damsidan där det också bör bli en och annan VM-medalj. Johan Olsson, Calle Halfvarsson, Marcus Hellner, Charlotte Kalla och Stina Nilsson har ganska hyggliga chanser att knipa medaljer här. 

Kallas form ser ut att vara uppåtgående, mot Björgen finns kanske inte så mycket att sätta till men mot de andra norskorna så bör hon kunna utmana. 

Betssons odds på Sverige att nå över 5.5 medaljer i Skid VM betalar fina 1.63 - Väljer att gå in hårt här. 

Om vi tar en vidare titt på andra medaljspel lockar även Norge över 21.5 VM-medaljer till odds 1.95. Bara på damsidan i längdspåret räknar jag med 2 medaljer i snitt i de individuella tävlingarna + medalj i stafett och sprintstafett. Redan där har vi över 10 VM medaljer, lägg därtill herrarnas längdlag + backhoppning och Nordisk kombination...

På damsidan i backhoppningen har man ett bra medaljhopp i Maren Lundby som ligger tvåa i den totala världscupen. Medan herrarna har medaljchans i Daniel Andre Tande. Totalt består Skid VM av 5 backhoppningstävlingar. Två herrar individuell liten och stor backe + lag. Damerna her en individuell. Den femte tävlingen är en mixed tävling. Förvåna er inte om Norge tar medaljer i 4 av 5 tävlingar.....

I nordisk kombination har Norge goda chanser i speciellt stafetterna, här lär dock tyskarna bli på tok för svåra...

Om de norska herrarna tar medalj i båda stafetterna i längd vilket jag kallt räknar med, behövs det förmodligen bara 4-5 individuella medaljer för Norge och det skulle överraska om inte Sundby och co fixar det även om ryssar, svenskar och finnar vill vara med och leka. 

I Falun 2015 blev det 20 VM-medaljer för Norge, detta trots vallamissar.....Nu räknar jag med fler vad tror ni? 

Speltips 1: Sverige över 5.5 medaljer odds 1.63 (10 units)

Speltips 2: Norge över 21.5 medaljer odds 1.95 (5 units)

Båda spelen hittas hos betsson. 

Skribent: Per
12 February 2017